28 Μαΐου 2020

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει σπίτια στη Σαλαμίνα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 20,30 και 40 ετών, που είχαν διαπράξει συστηματικά ληστεία σε σπίτια σε διάφορες περιοχές στη Σαλαμίνα προχώρησε η διεύθυνση ασφάλεια Αττικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ.

Όπως αναφέρει η αστυνομία η σπείρα διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές στη Σαλαμίνα καθώς αφού εντόπιζε τους πιθανούς στόχους, παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, εισέρχονταν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Στην περίπτωση που μέσα στα σπίτια βρίσκονται οι ένοικοι, τότε τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις ληστειών και τρεις διαρρήξεις οικιών στη Σαλαμίνα.

Σε βάρος των τριών ατόμων που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμων περί όπλων.

Πηγή: www.newsit.gr