31 Μαΐου 2020

“Ποταπές και προσβλητικές” οι δηλώσεις Ερντογάν λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας,. Σκοτ Μόρισον, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε σήμερα «απερίσκεπτες», «ποταπές» και «προσβλητικές» τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίθεση που διέπραξε ένας Αυστραλός εξτρεμιστής σε τεμένη στο Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία. click4more Νέα Ζηλανδία: Το νέο ψέμα του Ερντογάν για το μακελειό!

Ο Μόρισον αξίωσε να αποσυρθούν οι δηλώσεις του Ερντογάν προειδοποιώντας ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» αναφορικά με τις σχέσεις της Αυστραλίας με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η επίθεση στο Κράιστσερτς εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας κατά του Ισλάμ και της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι οι Αυστραλοί, που θα ήταν εχθρικά διακείμενοι προς το Ισλάμ, θα είχαν την ίδια τύχη με τους Αυστραλούς που σκοτώθηκαν από τις οθωμανικές δυνάμεις, στη μάχη της Καλλίπολης.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε (κάποιες) δηλώσεις τις οποίες θεωρώ εξαιρετικά προσβλητικές για τους Αυστραλούς και εξαιρετικά απερίσκεπτες στο άκρως ευαίσθητο περιβάλλον που βρισκόμαστε» υπογράμμισε ο Μόρισον, ενώ επιπλέον χαρακτήρισε “ποταπά” τα σχόλια Ερντογάν αναφορικά με την αντίδραση της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας μετά την επίθεση στο Κράιστσερτς.

Ο Σκοτ Μόρισον προέβη στις παραπάνω δηλώσεις αφού κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Τουρκίας και απέρριψε τις «δικαιολογίες» που του παρουσίασε. «Αναμένω κι έχω ζητήσει οι δηλώσεις αυτές να αποσαφηνιστούν, να αποσυρθούν» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυστραλίας. «Περιμένω να δω ποια θα είναι η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προτού αποφασίσω τη λήψη άλλων μέτρων, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι».

Κάλεσε τέλος τους Αυστραλούς, που επισκέπτονται την Τουρκία, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και διευκρίνισε ότι οι αρχές της χώρας του επανεξετάζουν αυτή τη στιγμή τις ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους επισκέπτες σε αυτήν τη χώρα.

Πηγή: www.newsit.gr