6 Φεβρουαρίου 2023

Ζακ Κωστόπουλος: Ανατροπή για τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

– Νέα ερωτήματα εξακολουθούν να προκύπτουν καθημερινά από την έρευνα στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο στην περιοχή της Ομόνοιας
– Από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου εξετάζεται για DNA το μαχαίρι που είχε βρεθεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, έρχονται νέες πληροφορίες
– Επιπλέον, αντικρουόμενες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων άλλοτε ξεδιαλύνουν κι άλλοτε περιπλέκουν τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού με τον 33χρονο ακτιβιστή

Ξεκαθαρίζει η περιπλέκεται η υπόθεση του θανάτου του γνωστού ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου; Χθες έγινε γνωστό από τα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ πως στο μαχαίρι που είχε βρεθεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο που είχε εγκλωβιστεί ο 33χρονος, εντοπίστηκε το γενετικό του υλικό.
Το μαχαίρι, ο Ζακ Κωστόπουλος, τα αποτυπώματα

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία αλλάζει τα δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Αστυνομία, καθώς φαίνεται να αποδεικνύεται πως την στιγμή που ο 33χρονος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο, τις οδού Γλάδστωνος κρατούσε το μικρό μαχαίρι, προφανώς για να κάνει ληστεία.

Όμως τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς υπάρχει κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που λέει πως το μαχαίρι, αυτό το μικρό με την μαύρη λαβή, το είχε πιάσει κι ένας από τους παρευρισκόμενους και μάλιστα με αυτό απειλούσε τον σχεδόν λιπόθυμο ακτιβιστή.
“Δυσανάγνωστα” ίχνη στη λαβή

Παράλληλα η υπόθεση του ξυλοδαρμού και εντέλει του θανάτου του γνωστού ακτιβιστή περιπλέκεται, καθώς αποτυπώματά του δεν βρέθηκαν στο μαχαίρι, αλλά και στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου, παρά μόνο στο εσωτερικό της γυάλινης πόρτας του καταστήματος στην οδό Γλάδστωνος.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο μαχαίρι και στην μικρή επιφάνεια της λαβής του βρέθηκαν κάποια αποτυπώματα, τα οποία όμως δεν είναι αξιοποιήσιμα και “ευανάγνωστα” καθώς είναι ελλειπή. Δεν έχουν δηλαδή όλα τα σημεία που χρειάζεται ο ειδικός των εργαστηρίων, ώστε να πραγματοποιήσει την σύγκριση και την “ανάγνωση” του αποτυπώματος. Γεγονός είναι, πάντως, πως σε πολλές περιπτώσεις έχουν βρεθεί αποτυπώματα που δεν είναι δυνατών να “διαβαστούν” από τους ειδικούς.
Στα χέρια άνδρα της ΔΙΑΣ

Άλλωστε από τα βίντεο που έχουν δει το φως τι δημοσιότητας και κυρίως αυτό που απεικονίζει τους Αστυνομικούς να προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες στον σχεδόν ημιθανή Ζ. Κωστόπουλο, διακρίνεται ένας από τους ένστολους να κρατά με τα ακροδάχτυλα του το μικρο μαχαίρι με την μαύρη λαβή.

Στο μεταξύ για να ολοκληρωθεί η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του γνωστού ακτιβιστή τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Δηλαδή, εάν πέθανε από τα χτυπήματα και κυρίως τις κλωτσιές που δέχθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος αλλά κι ένα κάτοικο της περιοχής, την στιγμή που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από το εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου ή από άλλη αιτία.
Αυτόπτης μάρτυρας

Επίσης, η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει την μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μπροστά στο περιστατικό και ο οποίος καταθέτει πως είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να μπαίνει στο κατάστημα με το μαχαίρι και μάλιστα όταν πια προσπαθεί να βγει από το κοσμηματοπωλείο, φέρεται να το κρατά στο χέρι του την στιγμή που δέχεται τις κλωτσιές στο κεφάλι. Ο ίδιος άνθρωπος λέει πως είναι αυτός που κλότσησε το μαχαίρι, προκειμένου να μην είναι κοντά στο Ζ. Κωστόπουλο, όταν πια ο 33χρονος ακτιβιστής έχει χάσει τις αισθήσεις του από το ξύλο.

Ωστόσο εδώ το σημείο είναι σκοτεινό, καθώς πληροφορίες προερχόμενες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το μαχαίρι βρέθηκε από τους Αστυνομικούς στο εσωτερικό του καταστήματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr