5 Δεκεμβρίου 2022

Οι “Γυναίκες στην Ογκολογία” σε πλούσιες δράσεις τον Σεπτέμβρη

 

 

Τον Μάιο του 2014, έξι γυναίκες Παθολόγοι – Ογκολόγοι μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα και δημιούργησαν στην Ελλάδα μια μη κερδοσκοπική επιστημονική ομάδα γυναικών, στο χώρο της Ογκολογίας.

Οι “Γυναίκες στην Ογκολογία” (Women 4 Oncology-Hellas), είναι ένα δυναμικό δίκτυο αρωγής, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στη χώρα μας. Παράλληλα είναι ένας χώρος διαλόγου, έκφρασης, υποστήριξης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ίδιων των γυναικών ογκολόγων.

Βασικοί στόχοι, η δημιουργία ενός “μόνιμου ταμείου” για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο μέσα από την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης και ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Οι “Γυναίκες στην Ογκολογία”, μαζί με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην πρόληψη και αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου, καθώς και διαιτολόγους, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές, θα πραγμα-τοποιούν ενημερωτικές δράσεις, δωρεάν εξετάσεις και βιωματικά σεμινάρια σε Δήμους και εμπορικά κέντρα της Αττικής, από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου για μία ολόκληρη εβδομάδα. Ολόκληρη η καμπάνια πρόληψης  τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και  θα κορυφωθεί με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με τη Μαρίνα Σάττι και τους Αλκμάν, στο Ηρώδειο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων στο www.w4ohellas.org

Σας καλούμε να μας γνωρίσετε, να μας πλαισιώσετε και να συμπορευτούμε σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια, υποστηρίζοντας την Ελληνίδα ασθενή με καρκίνο, με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 17/9 ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Δράση για την πρόληψη του καρκίνου (Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας, Νικ. Τρυπιά 45). Περιλαμβάνει:

ΥΠΕΡΗΧΟΧΡΑΦΗΜΑ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΑΣΚΗΣΗ PILATES

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

  • 18/9 ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη

 

  • 20/9 The Mall Athens

Ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη

Κλινική εξέταση με ψηλάφηση στις γυναίκες που το επιθυμούν

Happenings

 

  • 20-22/9 Ιατρικό Συνέδριο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

 

  • 23/9 Συναυλία Δ. Σαββόπουλος – Μαρίνα Σάττι – Αλκμάν, στο Ηρώδειο