27 Μαΐου 2020

Superleague: Χωρίς αδειοδότηση Παναθηναϊκός και Πανιώνιος. Διαφορετική ποινή

Μετά το “κόκκινο φως” που άναψε για τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση ούτε για το νέο πρωτάθλημα της Superleague. Διαφέρει η ποινή των δυο ΠΑΕ.

Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ απέρριψε τελικά τους φακέλους αδειοδότησης των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Πανιώνιος.

Οι δυο ομάδες γλιτώνουν τον υποβιβασμό, μετά την τροποποίηση που έγινε στον σχετικό κανονισμό, αλλά θα υποστούν άλλες κυρώσεις.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν στη Superleague με -6 βαθμούς και με περιορισμό στις μετεγγραφές, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών του σε παίκτες, αλλά και την έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας για το μέλλον.

Απ’ την άλλη, ο Πανιώνιος θα τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, καθώς ο φάκελός του απορρίφθηκε μόνο για απουσία εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητας.
Η ανακοίνωση

“Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους”.

Πηγή: www.newsit.gr