Χίος: Συμφωνία για έργα στο αεροδρόμιο – Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για το κομβικό έργο.

Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας των συμβαλλόμενων μερών για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων βελτίωσης και αναβάθμισης του κρατικού αερολιμένα Χίου, εντός της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014- 2020 υπογράφηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Με ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκφράζει την ικανοποίησή της «γιατί ένα έργο πολύ σημαντικό για τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά, μπαίνει στον δρόμο της επιτέλους υλοποίησής του». Όπως τονίζει η κ. Καλογήρου «μετά από πολλές μακροχρόνιες και ατελέσφορες συζητήσεις, το σημερινό μνημόνιο που υπογράψαμε αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την τελική φάση υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου. Η διατυπωθείσα δέσμευση από πλευράς Πολιτείας για την πραγματοποίηση του έργου εντός του χρονικού πλαισίου της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020, αποτελεί στοιχείο εγγύησης για την ολοκλήρωσή του».

Και καταλήγει η περιφερειάρχης: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να σημειώσω πως έργα παρόμοιας έκτασης και μεγέθους που πάντα απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησης, δεν μπορούν τελικά να υλοποιηθούν παρά, προσπερνώντας κάθε άλλο κριτήριο, μόνο μέσα σε ένα αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας». Εξάλλου, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς σημειώνει πως «είναι η πρώτη φορά που για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου τίθεται χρονοδιάγραμμα και δέσμευση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα μεγάλα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με συνεργασία, ενότητα και δουλειά από όλους».

«Εμβληματική ημέρα στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου», χαρακτηρίζει την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Χίου, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Αναλυτικά, ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε, ο κάθε φορέας αναγνωρίζει το ρόλο του και δεσμεύεται για την υλοποίησή του, αποτυπώνεται ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου και αναφέρονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία των μελετητικών εργασιών.»

 

Πηγή: www.newsit.gr