5 Φεβρουαρίου 2023

Πούτιν: Θα μου άρεσε να στρατολογήσω τη Μελάνια Τραμπ αλλά έχω καιρό να το κάνω αυτό

Εκείνη ήταν λαμπερή μέσα στο λευκό αμάνικο φόρεμά της και εκείνος έδειχνε ευδιάθετος, ντυμένος με σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, συνομιλούσαν χαμηλόφωνα και έμοιαζε ο ένας να απολαμβάνει την παρέα του άλλου στο δείπνο που παρατέθηκε για τους αρχηγούς κρατών και τις συζύγους τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο.
Τι συζητούσαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, που καθόταν δίπλα – δίπλα, κανείς δεν είχε μάθει μέχρι σήμερα, αν και οι φωτογραφίες τους, που είχαν εκείνη την περίοδο κυκλοφορήσει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν τροφή για διάφορες εικασίες σχετικά με το ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε μεταξύ τους. Όμως, μετά από μήνες, ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του, που αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ του Βλαντιμίρ Σολόβιεφ με τίτλο «World Order 2018», αποκάλυψε επιτέλους τι έλεγε εκείνο το βράδυ στη Μελάνια Τραμπ και την έκανε να γελάει.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι κέντρισε το ενδιαφέρον της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, που καθόταν δίπλα του αλλά και της Εμανουέλα Μάουρο, της συζύγου του Ιταλού πρωθυπουργού, Πάολο Τζεντιλόνι, που καθόταν απέναντί του, εξηγώντας τους τις παροχές μητρότητας που ισχύουν στη Ρωσία και δήλωσε: «Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Έμειναν έκπληκτες με το πόσο μεγάλες είναι οι παροχές μητρότητας που έχουμε».

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι μίλησε στις δύο Πρώτες Κυρίες για την ομορφιά της φύσης στη Ρωσία, για τις τίγρεις της Σιβηρίας, τις αρκούδες της περιφέρειας Καμτσάτκα και για τις χαρές του ψαρέματος.

Όταν ο Σολόβιεφ ρώτησε τον Πούτιν αν προσπάθησε να «στρατολογήσει» τη Μελάνια και την σύζυγο του Ιταλού πρωθυπουργού, χρησιμοποιώντας την παλιά ιδιότητα του ως πράκτορας της KGB στη Γερμανία, εκείνος απάντησε γελώντας: «Όχι, αυτό έχω να το κάνω πολύ καιρό. Αν και μου άρεσε να το κάνω. Αυτή ήταν η δουλειά μου επί πολλά χρόνια». Πάντως, ο Πούτιν φάνηκε ειλικρινής και παραδέχθηκε ότι σχετικά με το ψάρεμα, που είναι ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και καυχήθηκε λίγο παραπάνω για το μέγεθος των αλιευμάτων του!

«Όπως είναι αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις, καυχήθηκα λίγο για το μέγεθος των αλιευμάτων μου. Πώς μπορεί κάποιος να μιλά για το ψάρεμα και να μην καυχηθεί λίγο;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.

protothema