5 Οκτωβρίου 2022

Νέα τουρκική επίθεση στον Κοτζιά. "Ανεύθυνος, ξεπερνά τα όρια". Σε μια αποθέωση της… παράνοιας, τον κατηγορούν πως δεν είναι… φιλειρηνιστής.

Νέα επίθεση της Τουρκίας εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τα νέα επεισόδια στα Ίμια. Βαρείς χαρακτηρισμοί και… κλασική διαστρέβλωση της αλήθειας!

Το ότι οι Τούρκοι έχουν μια… ιδιαίτερη σχέση με την αλήθεια, είναι κάτι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Μια ακόμη… επιβεβαίωση έρχεται μετά τα σχόλια που έκανε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια.

 

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πως έχει υιοθετήσει μία «μη ειρηνική στάση».

Την οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζει ανεύθυνη! Ακόμη τον κατηγορεί πως ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών…

Όλα αυτά βέβαια ενώ οι Τούρκοι είπαν χθες πως… το ελληνικό πλοίο «Γαύδος» έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό στα Ίμια!

Και φυσικά λίγες ώρες μετά τους διέψευσε η… πραγματικότητα, αφού τα βίντεο που παορυσίασε η Καθημερινή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: Πως η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το μήκους 68 μέτρων ελληνικό πλοίο, 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας…
Αφορμή για την επίθεση στον Κοτζιά η συνέντευξή του μετά τα Ίμια

Την είδηση για την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά, μεταφέρει το πρακτορείο Ανατολή. Το σχόλιο του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργού Εξωτερκών, αφορά στα όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha.
Ίμια

Στην οποία προειδοποίησε την Αγκυρα -σχετικά με το τελευταίο περιστατικό έντασης στα Ιμια- ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμη πως στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου. «Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», σημειώνει ο Ακσόι στην ανακοίνωσή του.

Η οποία καταλήγει με… παραινέσεις στον Νίκο Κοτζιά να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Ελληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Πηγή: www.newsit.gr