28 Σεπτεμβρίου 2020

Ακρωτηρίασαν και το αριστερό πόδι του μοντέλου που έπαθε τοξικό σοκ από ταμπόν

Οι γιατροί τελικά δεν κατάφεραν να σώσουν το αριστερό πόδι του μοντέλου Lauren Wasser. Της είχαν ακρωτηριάσει το δεξί πόδι και τα δάχτυλα του αριστερού της ποδιού πριν από 5 χρόνια. Είχε πάθει τοξικό σοκ από ταμπόν.

Η 29χρονη Lauren Wasser ακρωτηριάστηκε την Πέμπτη μετά από μήνες έντονου πόνου. «Η ζωή θα γίνει πολύ διαφορετική και πάλι. Είμαι όμως σε πολύ καλή διάθεση και έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου» έγραψε η Lauren Wasser.

Η σύντροφός της και φωτογράφος Jennifer Rovero ενημέρωνε τους θαυμαστές της για τις εξελίξεις με την υγεία της. «Αναρρώνει τώρα. Βγήκε από το νοσοκομείο. Ο γιατρός με κάλεσε και μου είπε ότι όλα πήγαν καλά».

Η Lauren Wasser μιλούσε για την περιπέτειά της τα τελευταία χρόνια με την ελπίδα να προειδοποιήσει άλλες γυναίκες για τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση ταμπόν. «Το σύνδρομο τοξικού σοκ μου στοίχισε το πόδι μου. Από τότε προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο σχετικά με την πρόληψη για το TSS. Νιώθω καλά με τον νέο μου ρόλο ως δικηγόρου».

Νέα ζωή για το 29χρονο μοντέλο

Όταν η Lauren Wasser νοσηλεύτηκε το 2012 οι γιατροί της συνέστησαν να ακρωτηριάσουν και τα δυο της πόδια. Το μοντέλο όμως τότε αρνήθηκε. Αγωνιζόταν για να κρατήσει το αριστερό της πόδι. «Η φτέρνα και τα δάχτυλά μου είχαν υποστεί σοβαρή ζημιά. οι γιατροί μου είπαν ότι υπήρχε πιθανότητα 50/50 να σώσω το αριστερό μου πόδι. Οι χειρουργοί συνέστησαν να μου ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια εκείνη την εποχή αλλά αποφάσισα να πολεμήσω να σώσω το αριστερό μου πόδι».

Today I’m sick but my girl came to my rescue. ?? @camraface ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) στις

Life is about to be so different, again! I’m in great spirits though and ready for my next chapter. ???‍♀️??‍♂️ // photo by my love @camraface

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) στις

Τους τελευταίους μήνες ο πόνος που της προκάλεσε η λοίμωξη της έκανε ανυπόφορο το να περπατήσει. Ήξερε ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να χάσει και το άλλο της πόδι. «Πονάω καθημερινά. Έχω ένα χρυσό πόδι για το οποίο είμαι πολύ περήφανη αλλά το αριστερό μου πόδι έχει ανοιχτό έλκος, δεν έχει φτέρνα και δάχτυλα».

Ενώ βρίσκεται στην περίοδο της οδυνηρής ανάρρωσης, ελπίζει για το μέλλον. Ανέβασε μια φωτογραφία με την παραολυμπιονίκη snowboarder και επίσης διπλά ακρωτηριασμένη Amy Purdy. «Σε ευχαριστώ που μου έδειξες ότι η ζωή θα γίνει μόνο καλύτερη και πως έχω πολλά να ζήσω».

Πηγή: Foxnews