5 Οκτωβρίου 2022

Πρωτοφανής στάση από τον Mr Jumbo: “Ούτε δάκρυα, ούτε θρήνος. Αυτό που πρέπει να επικρατήσει είναι…”

Πολλοί θεωρούσαν δεδομένοι ότι ο Απόστολος Βακάκης επηρεασμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του 24χρονου γιου του θα έσπαγε. Όμως ο επιχειρηματίας “Mr Jumbo” δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Η πραγματικότητα διέψευσε τους πάντες όταν μια μέρα μετά το τραγικό τροχαίο στη Θήβα, όπου χάθηκαν οι ζωές τριών νέων ανθρώπων κι ενός παιδιού, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Βαγγέλης Παπαευγγέλου, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση:

«Ο κύριος Βακάκης δεν επιθυμεί ούτε δάκρυα, ούτε θρήνους. Αυτό που πρέπει να επικρατήσει είναι σιωπή και ψυχραιμία. Business as usual δηλαδή».

Ο Απόστολος Βακάκης, δείχνοντας απόλυτη αυτοκυριαρχία, μετέβη στο γραφείο του, στις 11.30 το πρωί. Αμέσως έδωσε οδηγίες για την τρέχουσα καθημερινότητα και ζήτησε να υπάρξουν δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη ήταν επαγγελματική και αφορούσε στα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου του. Η δεύτερη ήταν περισσότερο προσωπική, στα αυστηρά όρια που ο ίδιος ήθελε να θέσει.

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Οικογένεια Απόστολου Βακάκη».

Για τους συναισθηματικούς Έλληνες τέτοιου είδους ψυχραιμία αντιβαίνει στον παραδοσιακό θρήνο. Όμως ο Απόστολος Βακάκης θυμίζει περισσότερο Βορειοευρωπαίο. Έναν άνθρωπο με χαλιναγωγημένο συναίσθημα που ξέρει να κρύβεται και να μη μοιράζεται όσα σκέφτεται και νιώθει. Ίσως αυτή η διάθεσή του να τον οδήγησε στην απόφαση να κηδέψει τον μονάκριβο γιο του παρουσία μόλις 5 ατόμων στο Κοιμητήριο του Βύρωνα.