29 Σεπτεμβρίου 2022

Κρεμλίνο: Δεν έχει συζητηθεί η έκδοση Σνόουντεν με τις ΗΠΑ

«Δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα συζήτησης στις διμερείς μας επαφές αυτή τη στιγμή».

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ στις διμερείς τους επαφές δεν έχουν συζητήσει μέχρι στιγμής το θέμα της έκδοσης του Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η έκδοση του Σνόουντεν δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα συζήτησης στις διμερείς μας επαφές αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Πεσκόφ.

Στις 11 Φεβρουάριου το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έλαβαν πληροφορίες ότι η Ρωσία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο «να παραδώσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν ως δώρο» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απηχώντας τις δηλώσεις του Μάικλ Μόρελ, του πρώην εκτελόντα χρέη διευθυντή της CIA, ο οποίος είπε τον προηγούμενο μήνα ότι ο Σνόουντεν θα ήταν ένα «τέλειο δώρο» για τον Τραμπ.

Ο Πεσκόφ είχε τονίσει σε συνέντευξή του στο BBC στα τέλη Ιανουαρίου ότι την απόφαση αυτή μπορεί να την λάβει μόνο η υπηρεσία μετανάστευσης ή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σνόουντεν δεν είναι «παιχνίδι» για να μπορεί να δοθεί ως «δώρο».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr