Αποζημίωση μαμούθ 1,3 εκατ. σε πελάτη γνωστού εστιατορίου – Διαβάστε τι βρήκε μέσα στο πιάτο του


01-11-2016 23:17

Πάρα πολύ ακριβά κόστισε στο διάσημο Γάλλο σεφ Ντανιέλ Μπουλούντ ένα μικρό κομμάτι από μεταλλικό σύρμα μέσα σε πιάτο με κόκορα κρασάτο.

Και αυτό γιατί ένα από τα νεοϋορκέζικα ρεστοράν του καλείται να πληρώσει 1,3 εκατομμύριο δολάρια σε πελάτη που χρειάστηκε να εγχειριστεί επειγόντως αφού κατάπιε το ξένο αντικείμενο μαζί με την μπουκιά του!

Ο πελάτης Μπάρι Μπρετ, πήγε μαζί με τη γυναίκα του στις 28 Φεβρουαρίου του 2015 στο εστιατόριο Bistro Moderne στην 44η Οδό, πολύ κοντά στην Times Square στο Μανχάταν, όπου παρήγγειλε κόκορα κρασάτο.

Μόλις που είχε αρχίσει να τρώει όταν αισθάνθηκε κάτι αιχμηρό στο λαιμό του, με συνέπεια να φύγει άρον άρον από το εστιατόριο, σύμφωνα με την καταγγελία που πρωτοκολλήθηκε στις 15 Απριλίου.

Η κατάστασή του χρειάστηκε εγχείρηση. Ο χειρουργός είπε ότι το αντικείμενο ήταν ένα μεταλλικό σύρμα μήκους 2,5 εκατοστών που προερχόταν από μια φτηνή βούρτσα καθαρίσματος, ενώ τυχόν λοίμωξη θα μπορούσε μάλιστα να στοιχίσει ακόμα και τη ζωή του άνδρα, σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης κρίνει ότι το ρεστοράν επέδειξε «αμέλεια» και επιδίκασε αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων – εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο για ηθική βλάβη – στον Μπρετ, συν 11.000 δολάρια στη σύζυγό του.

Το εστιατόριο είναι γνωστό για την κουζίνα bistro chic και για τα γκουρμέ χάμπουργκερ τα οποία φτιάχνει από το 2001.

Σύμφωνα με τον Τζ.Π. Μποτάρι, δικηγόρο του ρεστοράν, θα ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, κυρίως κατά της απόφασης περί ηθικής βλάβης.

«Δεν ήταν σκόπιμο», εξηγεί ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι η ηθική βλάβη δεν μπορεί να ευσταθεί παρά μόνο αν ο κατηγορούμενος έδρασε εν γνώσει του. Δήλωσε επίσης, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ο Μπάρι Μπρετ περίμενε να περάσουν τέσσερις ημέρες πριν πάει στο νοσοκομείο, κάτι που συνέτεινε σημαντικά στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Η δικηγόρος του Μπάρι Μπρετ, Ελίζαμπεθ Εϊλέντερ, δήλωσε από την πλευρά της «πολύ ικανοποιημένη» που το δικαστήριο αναγνώρισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων του πελάτη της, αλλά και «πόσο επικίνδυνη ήταν η χρήση μεταλλικής βούρτσας κοντά στα τρόφιμα».

«Το εστιατόριο ουδέποτε θέλησε να αναλάβει την ευθύνη του, αντίθετα επιδίωξε να κατηγορήσει το θύμα», τόνισε.

Ο Ντανιέλ Μπουλούντ έχει δέκα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους το «Daniel», το πιο φημισμένο και βραβευμένο με δύο αστέρια από τον οδηγό γαστρονομίας Michelin, όπως επίσης και περίπου 20 άλλα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr