Κυβερνητικός αξιωματούχος: Συμφωνία για το χρέος σημαίνει νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ

740381-memorandum.jpg

27-10-2016 21:03
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για ένα ακόμη μνημόνιο, το τέταρτο κατά σειρά. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης παραδέχεται αυτό το ενδεχόμενο. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με κυβερνητικό αξιωματούχο που ρωτήθηκε για το κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομία, όπως παραδέχτηκε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, το Ταμείο κάποια στιγμή θα παρουσιάσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ένα νέο MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies), δηλαδή Μνημόνο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών, αν, όμως, πρώτα υπάρξει συμφωνία για το χρέος.
 
Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις διεξάγεται με το σύνολο των θεσμών και το ΔΝΤ δεν έχει θέσει τους δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα.

Πρακτικά, ο αξιωματούχος της κυβέρνησης που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραδέχτηκε ότι το «καλό σενάριο» το οποίο προβλέπει κούρεμα του χρέους και επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς «κακό σενάριο» δηλαδή κάποιου τύπου νέο μνημόνιο, στο πλαίσιο του οποίου θα καθορίζονται οι επιταγές του Ταμείου για σκληρές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.  
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr