Δ. Βίτσας: Μείωση των εξόδων στις ένοπλες δυνάμεις, χωρίς περικοπές στο μισθολόγιο των ενστόλων

740016-es.jpg

26-10-2016 19:10

«Η λογική να κάνουμε μεταρρυθμίσεις δια της περικοπής, θα χτυπήσει κόκκινο στην ιδιωτική κατανάλωση και αυτό θα σου βγάλει πρόβλημα στους φόρους» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας. 

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Βίτσας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις των πιστωτών, «και αυτό σημαίνει ότι μαζί με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, πάει και η ρύθμιση του χρέους». Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να κάνει τον ανασχηματισμό, όταν τον κάνει και με ποιούς θα τον κάνει».
 
Για δε τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας παρατήρησε: «Έχουμε διαμορφώσει ένα επίπεδο συντροφικότητας, μέσα και από τη διατύπωση και διαφορετικών απόψεων και γνωμών, όπου καταλήγουμε σε κοινή γραμμή. Αυτό είπε χθες και ο Πάνος Σκουρλέτης. Στη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα ενυπάρχει και η διατύπωση των διαφορετικών απόψεων. Ενυπάρχει ο ένας κοινός στόχος μας ως κυβέρνηση, που είναι να ολοκληρώσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει».
 
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή, για αυτούς που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις δεν θα υπάρξει καμία περικοπή, έχουν υποστεί περικοπές πάνω από το 30%» και διευκρίνισε ότι το ειδικό μισθολόγιο περιλαμβάνει τους πάντες «και πρέπει να το ξαναδούμε ολόκληρο και σε σχέση με το πώς πάει η οικονομία».
 
Υπάρχουν και άλλα μέτρα για την τόνωση των εσόδων και τη μείωση των εξόδων, συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων και του μη αναγκαίου αξιοποιήσιμου υλικού, το κλείσιμο μη ενεργών στρατοπέδων με βάση τις ανάγκες των γενικών επιτελείων, το θέμα των μεταθέσεων.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...