Μπακογιάννη για Τουρκία: Χρειάζεται ψυχραιμία η αντιμετώπιση των προκλήσεων Ερντογάν

738548-mpakogianni2.jpg

21-10-2016 11:31

Την αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σχολίασε σήμερα, Παρασκευή (21/10/2016) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισήμανε πως «ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να δικαιολογήσει την τουρκική παρουσία στη Μοσούλη, υπό το φόβο της ανάπτυξης των Κούρδων στην περιοχή», ενώ σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, περνάει σε μια αμφισβήτηση της κεμαλικής παράδοσης».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM», η κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια αλλαγή πολιτικής από τη γείτονα χώρα. «Χρειάζεται ψυχραιμία και γνώση για να αναλύσουμε τι συμβαίνει και να έχουμε τις σωστές και γρήγορες αποτελεσματικές αντιδράσεις».

Αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, κάλεσε την Ευρώπη «να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι αυτή την πίεση (σ.σ. προσφυγικό) δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μια χώρα μόνης της».

Σε ό,τι αφορά στη στάση της Ευρώπης, σε σχέση με τη διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα.

«Άλλωστε», όπως πρόσθεσε, «η ΝΔ ήδη από το 2012 είχε θέσει το ζήτημα και υπήρχε δέσμευση να υπάρξει διευθέτηση». Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως για να προχωρήσει η Ευρώπη σε σοβαρή ελάφρυνση, πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Πάντως, όπως υποστήριξε, «δύο πράγματα πολεμιούνται από την κυβέρνηση που έχουμε: οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις».

Αναφορικά με το νόμο Παππά και την εν αναμονή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις του ΣτΕ, την άποψή μας την ξέρετε. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει ρητώς ότι οι τηλεοπτικές άδειες δίνονται από το ΕΣΡ. Από την ώρα λοιπόν που τις δίνει ο υπουργός καταπατάται το Σύνταγμα». Επίσης, εκτίμησε ότι «η όλη ιστορία, μετά και τις αποκαλύψει για Καλογρίτσα και Τράπεζα Αττικής, θα γυρίσουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση».

Τέλος, σχετικά με την επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση, καταλόγισε καθυστερήσεις στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως μέχρι στιγμής ολοκλήρωσε όσα έργα είχαν ετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...