Ο Σουλτς «αδειάζει» τον Τσίπρα: Καμία πρωτοβουλία εκ μέρους μου για το ελληνικό χρέος (vid)

738414-soylts.jpg

20-10-2016 19:48

Δεν είχαν περάσει παρά λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, και ο Μάρτιν Σουλτς έσπευσε να διαψεύσει κατξηγορηματικά τις πληροφορίες που διέρρεαν κυβερνητικές πηγές ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για το χρέος.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι ο κ. Σουλτς έτεινε «ευήκοον ους» για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε, σύμφωνα, με τις ίδιες πηγές ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου για το ελληνικό χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.
 
Όταν, όμως, μετά τη συνάντηση των δύο αντρών ο κ. Σουλτς ρωτήθηκε για τις παραπάνω πληροφορίες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τις διέψευσε κατηγορηματικά. «Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δε μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα. Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τόνισε. 
 
Δείτε το βίντεο με την διάψευση του Μάρτιν Σούλτς. 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...