ΔΕΝ φαντάζεστε πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα!

epa05541578 A new iPhone 7 smartphone on display at the Apple Store in Sydney, Australia, 16 September 2016. The iPhone 7, iPhone 7 Plus and Apple Watch Series 2 have been released for sale in Australia.  EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

20-10-2016 18:36

Κυριολεκτικά ένα μισθό είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές προκειμένου να αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο iPhone που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας από την i-Square, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο. Το iPhone 7 ήρθε στη χώρα μας μια εβδομάδα αφότου λανσαρίστηκε στην Αμερική και η ζήτηση ήταν 3 φορές πάνω από εκείνη για το 6s. Μάλιστα την πρώτη κιόλας εβδομάδα πουλήθηκαν από retailers και παρόχους πάνω από 5.500 τεμάχια!

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο fortunegreece.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της i-Square, Κωστής Σταυρόπουλος, παρά την οικονομική κρίση οι Έλληνες καταναλωτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο μοντέλο της Apple. Πρόκειται για ένα premium προϊόν που απευθύνεται σε ανθρώπους της μεσαίας και ανώτερης οικονομικής τάξης, εντούτοις η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, κάθε ηλικίας και αγοραστικής δύναμης, οφείλεται στο ότι οι αγορές του πλέον στρέφονται στην απόκτηση προϊόντων προστιθέμενης αξίας και μεγάλης χρονικής διάρκειας. «Η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ καλή για εμάς.

Οι πωλήσεις 9μήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το Νοέμβριο, δείχνουν μια άνοδο της τάξης του 30%. Στο σύνολό της η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει θετικά με διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2015. Η επιτυχία των προϊόντων της Apple είναι διπλή, αφού κερδίζει σταδιακά μερίδιο αγοράς σε έναν κλάδο που καταγράφει διψήφια πτώση» αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος.

Προσθέτει δε ότι η αγορά του IT βρίσκεται σε ανησυχητική φάση καθώς κινείται πτωτικά με διψήφια ποσοστά – της τάξης του 10%-20%- , συγκριτικά με πέρυσι, τόσο εξαιτίας της αύξησης των φόρων στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί ο Έλληνας καταναλωτής, όσο και της παύσης επιδοτούμενων προγραμμάτων που έδιναν κίνητρα για τέτοιου είδους αγορές. «Πέρυσι «έτρεχε» το πρόγραμμα της κυβέρνησης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» το οποίο αναθέρμανε την αγορά. Όσοι δικαιούνταν να συμμετάσχουν σε αυτό μπορούσαν να λάβουν μια επιταγή των 500 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop με παράλληλη σύνδεση στο ίντερνετ. Η κίνηση αυτή, αναμφίβολα έδωσε μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις του 2015».

Και συνεχίζει λέγοντας πως οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς, που δεν είναι άλλοι από τους retailers , συμπληρώνουν πλέον τις χαμένες πωλήσεις από τα σχολικά και τα παιχνίδια που έχουν εντάξει στο χαρτοφυλάκιό τους.


loading...