Γιατρός έκανε μαλάξεις για κρυολόγημα στο στήθος νεαρής, έβαλε το χέρι στο παντελόνι και…!

nosokomeio

20-10-2016 9:56

Η 26χρονη καταγγέλουσα πήγε για έναν έλεγχο ρουτίνας καθώς περνούσε κρυολόγημα, σε πολυιατρείο του ΙΚΑ. Αντί για διάγνωση και παραπεμπτικό δέχθηκε τις ασελγείς πράξεις του Παθολόγου.

Σε φυλάκιση ενός έτους, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας παθολόγος, διότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος νεαρής ασθενούς, την ώρα της εξέτασής της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό έλαβε χώρα, τον Ιούνιο του 2009, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης, όπου είχε απευθυνθεί η 26χρονη, τότε, καταγγέλλουσα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας.

Αφού διέγνωσε ότι επρόκειτο για κρυολόγημα κι ότι η κοπέλα ήταν «πιασμένη», ο κατηγορούμενος την έπεισε να της τοποθετήσει αλοιφή, οπότε άρχισε να κάνει μαλάξεις εστιάζοντας στο στήθος της. Όπως περιγράφεται στην δικογραφία, όταν ο γιατρός έβαλε το χέρι του στο παντελόνι και το εσώρουχο της ασθενούς, επιχειρώντας παράλληλα να τη φιλήσει, εκείνη έβαλε τις φωνές εγκαταλείποντας σε έξαλλη κατάσταση το γραφείο του. Στην συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατήγγειλε σε συνάδελφο του κατηγορούμενου παθολόγου τα όσα είχαν προηγηθεί και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απολογούμενος ο γιατρός αρνήθηκε την πράξη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.