Εκπλήξεις και ανατροπές στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέγονται

737160-tsakalotos_ke.jpg

17-10-2016 7:59

Μεγάλες ανακατατάξεις αλλά και αποχωρήσεις έκρυβε η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέκυψε στο πλαίσιο του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και η παράταξή του βρίσκονται στη δίνη εντονότατων επικρίσεων με φόντο τις μνημονιακές πολιτικές.

Τα «σκήπτρα» στις προτιμήσεις των συνέδρων είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσακαλώτος έχει οριστεί εδώ και καιρό άτυπος «αρχηγός» της λεγόμενης «Ομάδας των 53», μια κομματική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αμφισβητήσει πολλάκις στο παρελθόν την πολιτική που ασκούν κυβερνητικά στελέχη.

Στη δεύτερη εκλόγιμη θέση της Επιτροπής βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φίλης ήταν από εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη, που δέχτηκαν τις περισσότερες επευφημίες από την πλευρά των αριστερών συνέδρων, κυρίως λόγω της αδικαιολόγητης και συνάμα ανιστόρητης πολεμικής που έγειρε εναντίον της Εκκλησίας, ιδίως σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr