Σήμερα κρίνονται στο ΣτΕ οι τηλεοπτικές άδειες

736382-.jpg

14-10-2016 7:05

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται η επόμενη διάσκεψη του ΣτΕ για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Η συνεδρίαση ξεκινά στις 9.30 πμ και αναμένεται σύμβουλοι να αναπτύξουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

Στις δυο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσκεψη της Τετάρτης που ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε υψηλούς τόνους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώτο κεφάλαιο στη διάσκεψη ήταν το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν στην ουσία των προσφυγών και να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου,  υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr