Εκλογές ΗΠΑ 2016: Σε υψηλούς τόνους το δεύτερο debate μεταξύ Κλίντον και Τραμπ

735128-10-55717latest800.jpg

10-10-2016 5:09

Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων, Ντόναλντ Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς και Χίλαρι Κλίντον για τους Δημοκρατικούς, ξεκίνησε χωρίς την τυπική χειραψία μεταξύ των δύο υποψηφίων, στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/10 ώρα Ελλάδος) στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σαίντ Λούις του Μιζούρι.

Κλίντον και Τραμπ πήγαν στις θέσεις τους και άρχισαν να απαντούν επιθετικά στις ερωτήσεις των δύο συντονιστών και του κοινού

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι σέβεται τις γυναίκες και όσα ακούστηκε να λέει στο επίμαχο βίντεο ήταν απλώς συζήτηση ανδρών στα αποδυτήρια, προσθέτοντας πως «δεν είμαι περήφανος για όσα είπα».

Με άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους, είπε η Χίλαρι Κλίντον, «διαφωνούσα αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα την ικανότητά τους να υπηρετήσουν ως πρόεδροι», αλλά ο Τραμπ είναι διαφορετική περίπτωση και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του.

Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr