Παραολυμπιονίκες σε Τσίπρα: Φέραμε νίκες που υποσχεθήκαμε – Εσείς θα κάνετε όσα υπόσχεστε;

734629-17165350.jpg

07-10-2016 14:27

«Έξω από τα δόντια» μίλησαν σήμερα, Παρασκευή (07/10/2016) οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ζητώντας από την Πολιτεία να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να τους παρασταθεί όπως πρέπει.

Η ειδική εκδήλωση της Βουλής που πραγματοποιήθηκε, για να τιμηθούν οι παραολυμπιονίκες, πέρα από τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα, έκρυβε και μια σειρά από συγκινητικά μηνύματα προς την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του ασημένιου παραολυμπιονίκη στην ξιφασκία με αμαξίδιο, Παναγιώτη Τριαντάφυλλου, ο οποίος, μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Βουλής, συγκλόνισε τους πάντες: «Αν δεν υλοποιηθούν αυτά που πρέπει, θα έρθουμε όλοι αντιμέτωποι με το να σταματήσουμε τον αθλητισμό. Υποσχεθήκαμε ότι θα φέρουμε επιτυχίες, θέλουμε τώρα κι από εσάς να μας υποσχεθείτε ότι θα τα υλοποιήσετε όλα αυτά, θα προσπαθήσετε για όλα αυτά και θα τα κάνετε πράξη».

Αλλά και ο παραολυμπιονίκης στην μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Κύριε πρωθυπουργέ είμαστε αδιόριστοι». Και πρόσθεσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα την τύχη και την ευτυχία να κατακτήσω τέσσερα μετάλλια. Η πορεία απαιτεί υπεράριθμες προσπάθειες για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να αναδειχθείς στον καλύτερο αθλητή του κόσμου. Τα προβλήματά μας, καθιστούν το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Χωρίς τους γονείς μας τίποτα δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα».

Συνέχισε δε: «Κύριε πρωθυπουργέ, υπουργοί, και βουλευτές δυο ζητήματα πρέπει να επιλύσετε άμεσα. Είμαστε αδιόριστοι. Οι αθλητές δεν έχουν κανένα εισόδημα μόνο τη στήριξη της οικογένειας. Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές δεν έχουν λάβει τις νόμιμες αμοιβές από το 2013 μέχρι σήμερα. Κύριε πρωθυπουργέ εμείς οι αθλητές ζητάμε μόνο αυτά που όρισε ο νόμος έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες περικοπές. Σας ευχαριστούμε, για τις τιμές αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτές».

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του χρυσού παραολυμπιονίκη, Παύλου Μάμαλου, ο οποίος είπε: «Είναι μεγάλη μας τιμή. Εμείς δώσαμε την ψυχή μας και την καρδιά μας. Όλα τα παιδιά λέγονται Ολυμπιονίκες. Είναι μεγάλη τιμή που δώσανε αίμα και ψυχή. Κάποια παιδιά είναι αδιόριστα στο δημόσιο. Είμαι αδιόριστος από το 2009. Δεν είναι αδικία να έχω φέρει μετάλλια και να μην έχω διοριστεί; Εύχομαι όλα τα παιδιά να προχωρήσουν και να τα καταφέρουν».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr