Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Ή μας πληρώνετε ή τραβάμε χειρόφρενο

734545-oasth.jpg

07-10-2016 10:26

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνουν και πάλι χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την ερχόμενη Τετάρτη (12/10) βρίσκονται οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν στείλει σαφές μήνυμα ότι εάν δεν πληρωθούν έως τις 12/10 θα τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο, όπως είχε επισημάνει πρόσφατα και ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.
 
Σήμερα (07/10) ο πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης κατέθεσε επιπλέον στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, τα οποία αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
 
«Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστούν άλλα έγγραφα και διευκρινίσεις και εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η τριμερής επιτροπή, έτσι ώστε να ανάψει άμεσα το πράσινο φως, να λάβουμε χρήματα, για να τα καταβάλουμε κατά προτεραιότητα στους λογαριασμούς των εργαζομένων της επιχείρησης, που στις 12/10 κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Σταφανίδης.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στις 30/9 στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε χαρακτηρισθεί από τον κ. Στεφανίδη «γόνιμη και εποικοδομητική». 
 
Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΟΑΣΘ επανέλαβε ότι προκειμένου να αποφευχθεί νέος κύκλος κινητοποιήσεων και να μείνει και πάλι ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία θα μπορούσε το Δημόσιο να εφαρμόσει το πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογράψει στις 25/8 και η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκατου, πρακτικό που αφορούσε την εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr