Θεσσαλονίκη: Έτσι έφτασε η αστυνομία στους βιαστές του ΑΠΘ

733477-apth.jpg

04-10-2016 8:58

Η επίθεση εναντίον της 23χρονης φοιτήτριας μέσα στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε το πανελλήνιο. Πώς όμως έφτασαν στα ίχνη των δραστών οι αστυνομικοί;

Ένα παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε μια υδρορροή πανεπιστημιακού κτηρίου, ήταν το στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση, στους τρεις βιαστές του ΑΠΘ.

Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» και προσθέτει ότι κλιμάκιο που ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή της επίθεσης βρήκε το αποτύπωμα και ζήτησε να συγκριθεί επειγόντως μόνο με τα αποτυπώματα Αράβων, καθώς η 23χρονη και ο φίλος της είχαν πει πως επρόκειτο για άτομα αραβικής καταγωγής.

Όπως προέκυψε, ανήκαν σε έναν 27χρονο μετανάστη, ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 27χρονος, δηλώνει Σύρος αλλά πιθανολογείται ότι είναι αλγερινής καταγωγής και είχε φιλοξενηθεί για ένα διάστημα σε δομή φιλοξενίας στο Κορδελιό.

Μόλις τον αναγνώρισε η κοπέλα από φωτογραφία που της έδειξαν οι αστυνομικοί, ακολούθησε μπαράζ αναζητήσεων σε διάφορα σπίτια, για να εντοπιστεί τελικά σε διαμέρισμα στην Τούμπα.

Σε αυτό συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα ενώ βρέθηκαν επίσης ναρκωτικά, χρυσαφικά και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Μεταξύ των επτά που συνελήφθησαν ήταν οι τρεις δράστες της επίθεσης στο ΑΠΘ (ο 27χρονος, ένας 17χρονος Σύριος κι ένας 20χρονος Αλγερινός), οι οποίοι εικάζεται ότι είχαν πάει εκεί για να πουλήσουν ναρκωτικά και παραπέμφθηκαν με τις κατηγορίες του βιασμού και της εμπορίας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με σημερινή (04/10) ενημέρωση της Αστυνομίας, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τρεις από τους επτά συλληφθέντες είχαν κλέψει δύο τσάντες ενώ σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ένας εξ αυτών, βρέθηκαν 1.077 γραμμάρια κάνναβης, χρηματικό ποσό καθώς και δύο ρολόγια.

Σε κατάσταση σοκ η 23χρονη

Η κοπέλα είχε καταφέρει μετά την επίθεση αν και σε κατάσταση σοκ, να περιγράψει στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των τριών νεαρών και να δώσει περιγραφή των χαρακτηριστικών των προσώπων, της σωματοδομής, των ρούχων που φορούσαν και της εθνικότητάς τους.

Δέχθηκε υποστήριξη από ψυχολόγο της αστυνομίας, ενώ όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία- αναφέρουν ότι η 23χρονη είχε προσφέρει βοήθεια προς πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές της Θεσσαλονίκης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr