Έτοιμη να καλύψει το 20% του ομολογιακού της Housemarket (IKEA) η EBRD

731618-ikea.jpg

27-09-2016 19:02

Μέχρι το 20% του ομολογιακού δανείου που εκδίδει η Housemarket του ομίλου Φουρλής σκοπεύει να καλύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – European Bank for Reconstruction and Development).

Με δεδομένο ότι ο στόχος της έκδοσης του ομολογιακού είναι η άντληση έως 40 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι η EBRD είναι διατεθειμένη να καλύψει ποσό έως 8 εκατ. ευρώ.

Η Housemarket είναι η εταιρεία που εκπροσωπεί την γνωστή αλυσίδα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας και επενδύσεις σε υποδομές. Σημειωτέον πως η Housemarket λειτουργεί συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ (5 στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία), ενώ ο επόμενος στόχος είναι το άνοιγμα καταστήματος στην Κύπρο.

Η έκδοση του ομολογιακού δανείου ξεκινά αύριο (28 Σεπτεμβρίου) και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η δημόσια προσφορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (ΗΒΙΠ), ενώ επίσης για πρώτη φορά μη εισηγμένη εταιρεία εκδίδει και εισάγει προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρικό ομόλογο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr