Τηλεοπτικές άδειες: Έφτασε η ώρα της αλήθειας – Συνεδριάζει το ΣτΕ

732440-4534534534.jpg

30-09-2016 7:01

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Παρασκευή (30/09/2016) η – κεκλεισμένων των θυρών – διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Το ανώτατο δικαστήριο θα κληθεί να κρίνει το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσκεψη υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου θα είναι η πρώτη, αλλά όχι και η τελευταία, καθώς εκτιμάται πως τα καίρια θέματα που έχουν τεθεί σχετικώς με την τήρηση των αρχών του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι δύσκολο να εξετασθούν σε μία συνεδρίαση.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα κληθούν, πάντως, να αποφανθούν σχετικά με το αν μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και όχι ο αρμόδιος υπουργός, καθώς και για σύνθετα θέματα που σχετίζονται με τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής απόφασης για χορήγηση μόνον τεσσάρων αδειών.

Η επικείμενη κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου που αναμένεται, όπως είναι φυσικό, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από την κυβέρνηση, τους ενδιαφερομένους, αδειοδοτηθέντες ή μη, είναι άγνωστο προς το παρόν πότε θα εκδοθεί.

Εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τη λειτουργία του ΣτΕ αποκλείουν η απόφαση να εκδοθεί σήμερα, δηλαδή με το τέλος της πρώτης διάσκεψης, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι χθες, Πέμπτη (29/09/2016) ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε, όπως αναμενόταν, όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...