Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι

731772-2601073.jpg

28-09-2016 10:14

Σε σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη, πρωτίστως για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και δευτερευόντως για την Παιδεία, εξελίσσεται η σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Ως ευκαιρία για να δώσει απαντήσεις στην αντιπολίτευση είδε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνεδρίαση, την οποία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα… επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας τονίζοντας πως είναι εδώ για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωβνία όρθια, προσθέτοντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το γ’ τρίμηνο του 201. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια έχουμε σταθερή μείωση της ανεργίας η οποία έχει μειωθεί 4% από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση. Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και περιμένουμε θετικές ενδείξεις έως το τέλος του 2016 και για το ελληνικό χρέος», είπε ο κ. Τσίπρας, διαμηνύοντας προς την αντιπολίτευση «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως και σε αυτή τη μάχη η ΝΔ είναι απέναντι και υποστηρίζει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών.

«Επιδιώκουμε την απομείωση του χρέους χωρίς να προσφέρουμε ανταλλάγματα στους δανειστές, χωρίς την κατεδάφιση της κοινωνίας. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη. Μεταρρύθμιση για τη ΝΔ σημαίνει απολύσεις, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας», σημείωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

«Εκεί είναι η διαφορά μας», είπε. «Εμείς θέλουμε απομείωση του χρέους χωρίς να προσφέρουμε ανταλλάγματα στους δανειστές».

Αναφερόμενος στη μάχη κατά της διαπλοκής ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι απέναντι στο μεγάλο αγώνα για να σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής, ενώ ταυτίζεται απόλυτα με αυτό.

«Πλέον η ΝΔ δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Τολμά η ΝΔ να κουνά το δάχτυλο στην αριστερά, μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου τολμούν να κουνάνε το δάχτυλο».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μπήκαν 255 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους από τις τηλεοπτικές άδειες, την ώρα πουη ΝΔ λέει πως θα τους τα γυρίσει πίσω.

«Το καλοκαίρι μας κατηγορούσατε ότι κάνουμε στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Τι έχετε να πείτε τώρα; Μήπως ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ή θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Αλαφούζος επειδή πήρε άδεια; Ότι και να κάνει η ΝΔ, οι φίλοι και οι προστατευόμενοι της θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν. Μετά από 27 χρόνια ρυθμίζεται με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο το τηλεοπτικό τοπίο. Εξασφαλίσαμε 255 εκ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν εσείς ξεπουλήσατε το ψηφιακό φάσμα για 18 εκατ. ευρώ. Τα 255 εκατ.ευρώ διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...