Παππάς στην Handelsblatt: Δεν χαιρόμαστε με τις εκλογικές απώλειες της Μέρκελ

731235-nikos-pappas.jpg

26-09-2016 17:57

«Η κρίση κυνηγά τον Νίκο Παππά μέχρι τις ΗΠΑ. Ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας τραβά τα μαλλιά του ανταποκριτή της Handelsblatt στη Ν. Υόρκη. «Α! ώστε είναι αληθινά» λέει. Πρόκειται για έναν υπαινιγμό σε ρεπόρτερ της τηλεόρασης οι οποίοι μεταμφιεσμένοι με περούκα και γυαλιά ηλίου τον ακολουθούσαν στη σύνοδο του ΟΗΕ. Ήθελαν να αποδείξουν ότι κάνει ταξίδι αναψυχής, εις μάτην όμως».

Με αυτόν τον τρόπο η γερμανική εφημερίδα προλογίζει τη συνέντευξη του Νίκου Παππά, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας μιλά για τις μεταρρυθμίσεις, την προσφυγική κρίση και εξηγεί γιατί δεν χαίρεται για τις εκλογικές απώλειες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είπε: «Είναι σε καλό δρόμο. Προς το παρόν αναμένουμε το πόρισμα μιας ανεξάρτητης αρχής. Με την κρίση η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει εκτροχιαστεί. Πρέπει να ακολουθήσουμε έναν πρακτικό δρόμο και να μην αφεθούμε να καθοδηγηθούμε από μια ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία η ελεύθερη αγορά εργασίας οδηγεί αυτομάτως στην ανάπτυξη. Επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμιά ιστορική απόδειξη. Έχουμε στην Ελλάδα ένα τεράστιο δυναμικό με εξαίρετα εκπαιδευμένους ανθρώπους, σε αυτό δεν έχουμε κανένα έλλειμμα, ωστόσο ορισμένοι -παρά τον νομικά κατοχυρωμένο κατώτατο μισθό- εργάζονται με μικρότερο. Οι πολίτες όμως πρέπει και να μπορούν να ζήσουν με αυτά που κερδίζουν».

Αναφερόμενος στις εκλογικές απώλειες της Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε: «Φυσικά θέλουμε πολύ να κυβερνούν παντού στην Ευρώπη οι Σοσιαλδημοκράτες, όχι όμως με τίμημα να έχουν κέρδη ακροδεξιά κόμματα. Αυτό είναι ένας εφιάλτης».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr