Πέθανε πασίγνωστη Ελληνίδα συγγραφέας

keri

23-09-2016 19:13

Έφυγε η αγαπημένη «παραμυθού» των παιδιών, η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Πλήρης ημερών, γαλήνια και ειρηνικά, με δισέγγονα, εγγόνια και χιλιάδες αγαπημένα «παιδιά» κάθε ηλικίας, έφυγε σήμερα το πρωί η πολυβραβευμένη συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στον Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου, στην Κάτω Κηφισιά, όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να της ευχηθούν «Καλό Παράδεισο», όπως εκείνη θα ήθελε.

730574-galateia.jpg

Πολυγραφότατη, με περισσότερα από 70 έργα, κέρδισε και γαλούχησε χιλιάδες παιδικές καρδιές σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για το συγγραφικό της έργο βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, πήρε το Ευρωπαϊκό βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου της Πάδοβα, μπήκε στον τιμητικό πίνακα του βραβείου Άντερσεν και απέσπασε πολλά ακόμη βραβεία και διακρίσεις. Για τη δράση της τιμήθηκε από την Εκκλησία και από πολλούς άλλους ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Το ταλέντο, η αμεσότητα, η φαντασία, η απλότητα, ο δυναμισμός και η βαθειά θρησκευτική της πίστη την έκαναν οικεία όχι μόνο μέσα από τα βιβλία της αλλά και τις συναρπαστικές ομιλίες της. Μέσα από την 25ετή ραδιοφωνική εκπομπή της «Κουβεντούλες με τη Γαλάτεια»,  έγινε η δική μας, οικεία «Γαλάτεια», που με την ευθύτητα και τον αυθορμητισμό της έγινε αγαπημένη παρέα αλλά και πηγή γόνιμου προβληματισμού σε ένα ευρύτατο κοινό κάθε ηλικίας.

Ενεργή πολίτης και εμπνευσμένη παιδαγωγός αγωνίστηκε για να κρατήσει ζωντανές τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες. Η φιλοσοφία και ο τρόπος ζωής της συνοψίζονται στον τίτλο του βραβευμένου βιβλίου της: «Εμένα με νοιάζει».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr