Ξέφυγε ο Φίλης: Δείτε την προκλητική απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

730277-filis.jpg

22-09-2016 21:04

Συνεχίζει να προκαλεί ο υπουργός Παιδείας αναφορικά με τα ζητήματα Θρησκείας αρνούμενος να πάρει πίσω τις εμπρηστικές δηλώσεις για το ρόλο της Εκκλησίας.

Ο κ. Φίλης είχε αφήσει αιχμές κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας διερωτώμενος σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες, όπως είπε, ιστορικές στιγμές: «Πού ήταν η Εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

Ηχηρή απάντηση στον υπουργός Παιδείας έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

«Αναφέρθηκα σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σημειώνει ότι το ζητούμενο είναι «να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό».

Κλείνοντας αναφέρει ότι «το Υπουργείο βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...