Ο ΚΥΡ πήρε παράσημο από τον Παυλόπουλο και του απάντησε με ένα σκίτσο όλο νόημα …

kyr

22-09-2016 16:12

Ο Ιωάννης Κυριακόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους που καθιέρωσαν την πολιτική γελοιογραφία στη χώρα μας.

Ο ΚΥΡ τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος για το σύνολο της δουλειάς του, σε βράβευση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Απευθυνόμενος στον κ. Κυριακόπουλο, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι με τα σκίτσα του και τα κείμενα που τα συνοδεύουν, «έχει αποδείξει ότι εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι, πρωτίστως και διαχρονικώς, το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση».

Πρόσθεσε πως «το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως, λοιπόν, συγκαταλέγεστε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ’ αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος».

Από τη δική του πλευρά ο ΚΥΡ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκ μέρους των συναδέλφων του, διότι, όπως ανέφερε, «με την βράβευση αυτή βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας».

Και κατέληξε υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου, η οποία έλεγε: «δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν».

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να του κάνει και μια ιδιαίτερη αφιέρωση, μέσα από το προσωπικό του site.«Δεν είναι οξύμωρο, σε μια χώρα ανέργων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να λέγεται ΠΡΟΚΟΠΗΣ», γράφει σχετικά:…

kyr

 


loading...