«Σεισμός» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το «Καλογρίτσας Gate»

729979-2509516.jpg

22-09-2016 6:12

Σε απόλυτη περιδίνηση και σύγχυση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Καλογρίτσα, στον απόηχο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κρίνονται εξόχως σοβαρές, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις.

Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ήδη, στο «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που φοβούνται ακόμη και πτώση της κυβέρνησης, εάν, αφενός καταπέσει ο «νόμος Παππά» στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κι αν αφετέρου δεν λυθούν άμεσα τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τον Καρδιτσιώτη επιχειρηματία και δη με το «πόθεν έσχες» του.

Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Ο ίδιος βρίσκεται μέσα στη δίνη ενός απίστευτου κυκλώνα αποκαλύψεων, τόσο για το τραπεζικό δάνειο που συνήψε, όσο και για το περιβόητο πια βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο φέρεται ότι του δώρισε φίλος του επιχειρηματίας, για να το εμφανίσει ως εγγύηση στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ βοά και ζητά απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, ενώ, παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να κινηθεί με πιο γοργό βηματισμό, καθώς, την ίδια στιγμή, σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Καταρχάς, η κυριότερη απορία αφορά στο γιατί ο κ. Καλογρίτσας δεν βγαίνει ανοικτά να απαντήσει σε όσα τον κατηγορούν κι εφόσον ευσταθούν οι αιτιάσεις προς το πρόσωπό του, γιατί δεν παραιτείται από την κατοχή της τηλεοπτικής άδειας;

Φήμες, πάντως, θέλουν τον επιχειρηματία να ετοιμάζει απάντηση εντός των επομένων ημερών σε όσα του καταλογίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή (18/09/2016), ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει τελεσίγραφο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «όποιος από τους υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...