Νέα παραδοχή ΔΝΤ: Το μνημόνιο έπληξε μισθωτούς και συνταξιούχους

729813-velkouleskou.jpg

21-09-2016 16:17

Για μια ακόμη φορά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται ότι η στρατηγική που ακολουθεί στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε απολύτως λάθος κατεύθυνση και γεννά μόνο ύφεση και φτώχεια.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου δέχτηκε ότι «το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές κι ότι έπληξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Δεν είπε όμως τι θα γίνει με τις άλλες δυνάμεις της αγοράς που απολαμβάνουν στην υγεία των κορόιδων αρκετά πλούτη και ευημερία»

«Παραδέχθηκε ακόμη ότι εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατόν η ελληνική οικονομία να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος, είπε επίσης ότι δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης με το ΔΝΤ και ότι η εκπρόσωπος του Ταμείου δεν απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν.

«Εξ αντικειμένου σύγκλιση δεν μπορεί να υπάρξει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά και μόνο η παραδοχή ότι η πολιτική που ασκήθηκε είναι ετεροβαρής σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων δείχνει ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πετύχει έστω κι αν δεν θέλουν να το ομολογήσουν ανοικτά», συμπλήρωσε.

Η ΓΣΕΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα Νίκο Κιουτσούκη και τον επιστημονικό συνεργάτη του συνδικάτου Γιώργο Αργείδη

Όπως ελέχθη, στόχος ήταν να αποδειχθεί με αριθμητικά στοιχεία ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν και δεν υπάρχει περιθώριο λήψης άλλων μέτρων.

«Αυτός ο συνδικαλιστικός νόμος είναι ο πιο δημοκρατικός που είχαμε ποτέ. Οποιαδήποτε αλλαγή θα αποτελέσει ταφόπλακα για το συνδικαλιστικό κίνημα», είπαν επίσης πηγές από τη ΓΣΕΕ στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr