Πυραύλους S-300 στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις έχει το Ιράν

729426-iran-deploys-s-300-missiles-at-fordow-nuclear-facility-1472475620-1876.jpg

20-09-2016 20:37

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες» δήλωσε ο ταξίαρχος Φαρζάντ Εσμαηλί, διοικητής του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση.

Σημειώνεται πως το Ιράν έχει αναπτύξει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300, που είναι επιφανείας-αέρος, στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού του ουρανίου, αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα.

Ο Εσμαηλί δεν ανέφερε εάν το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ήταν λειτουργικό, ωστόσο ο τόνισε ότι «Σήμερα, ο ουρανός του Ιράν είναι από τους πιο ασφαλείς στη Μέση Ανατολή».

Η περιοχή στην οποία εγκαταστάθηκε, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Τεχεράνης, ωστόσο, από την τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία του Ιράν με έξι διεθνείς δυνάμεις δεν έχει γίνει κανένας εμπλουτισμός του ουρανίου, δηλαδή από τον παρελθόντα Ιανουάριο, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η συμφωνία υπεγράφη το 2015 και είχε ως στόχο τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Σε αντάλλαγμα η Τεχεράνη είδε άρση των κυρώσεων που είχαν πνίξει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σημειώνει το αμερικανικό δημοσίευμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr