Απίστευτη κακοκαιρία στην Κρήτη: Έγινε η μέρα νύχτα από την ισχυρή χαλαζόπτωση! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

729495-166617.jpg

20-09-2016 19:28

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την Κρήτη το πρωί της Τρίτης (20/09) προκαλώντας πολλές καταστροφές.

Χειμωνιάτικο ήταν το σκηνικό σήμερα στην Κρήτη με ισχυρές μπόρες και χαλαζοπτώσεις, που έκαναν τη νύχτα μέρα στο νησί.

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την χαλαζόπτωση, ενώ σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε αμπέλια και ελαιοκαλλιέργειες και στο Νομό Ηρακλείου, με τους αγρότες να μετρούν τις πληγές τους.

Την ίδια ώρα, την άμεση καταγραφή των ζημιών, για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίων ωρών στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, που έπληξε καθολικά καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες, ζητά με επείγον έγγραφό του προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου, ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016» αναφέρει ο δήμαρχος.

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Στεφανάκης ζητά «την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».

Τέλος, ο δήμαρχος κοινοποιεί το έγγραφο στους βουλευτές Λασιθίου, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον αγροτικό συνεταιρισμό Οροπεδίου και τον αγροτικό σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.

Πηγή βίντεο & φωτογραφιών: neakriti.gr