Σάλος: Ποιος παρομοίασε τους πρόσφυγες με δηλητηριασμένες καραμέλες

729480-pr.jpg

20-09-2016 17:49

Το σχόλιό του προκάλεσε αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αγανάκτηση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Ο μεγαλύτερος γιος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε, σε μήνυμά του στο Twitter, τους σύρους πρόσφυγες με «δηλητηριασμένες καραμέλες», προκαλώντας αντιδράσεις κυρίως στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος συχνά συνηγορεί υπέρ των θέσεων του πατέρα του, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη φωτογραφία ενός μπολ με καραμέλες που είχε γραμμένο το σύνθημα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου “Make America great again!” (Να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της).

«Αν είχα ένα μπολ με καραμέλες και σας έλεγα πως μέσα στον σωρό τρεις είναι δηλητηριασμένες, θα παίρνατε; Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους σύρους πρόσφυγες», έγραψε. «Αυτή η εικόνα τα λέει όλα. Ας σταματήσουμε την πολιτική ορθότητα που δεν δίνει προτεραιότητα στην Αμερική».

«Αηδιαστικό» έγραψε στο Twitter ο Νικ Μέριλ, εκπρόσωπος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

«Να ένα από τα εκατομμύρια των παιδιών που συγκρίνατε με δηλητηριασμένη καραμέλα», έγραψε μια από τις παλαιότερες «πένες» του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζον Φαβρό, συνοδεύοντας το μήνυμά του στο Twitter με τη φωτογραφία του Ομράν, ενός 5χρονου Σύρου που τραυματίσθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι και το πορτρέτο του έκανε φέτος το καλοκαίρι τον γύρο του κόσμου.

Μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο αγαπημένο του θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία με μια ομιλία χθες στη Φλόριντα κατά την οποία συνέδεσε την ισλαμιστική απειλή με τη μετανάστευση.

Προτείνει το επιλεκτικό κλείσιμο των συνόρων ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Για παράδειγμα, θέλει να σταματήσει η υποδοχή σύρων προσφύγων και καταγγέλλει το σχέδιο της Δημοκρατικής αντιπάλου του να αυξήσει τον αριθμό τους από τις περίπου 65.000 που έχει ορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr