Προκαλεί ο Φίλης: Κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για κινδυνολογία

729436-filhs.jpg

20-09-2016 15:51

Για κινδυνολογία και αδικαιολόγητη αντιδικία κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην απάντηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Τα νέα προγράμματα του μαθήματος των θρησκευτικών είναι αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς – θεολόγους και εκπροσώπους της Εκκλησίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχόλιο του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο μάθημα.

«Τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα μαθήματα. Η ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών ανήκει, σύμφωνα με τον νόμο, στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» αναφέρει και προσθέτει:

«Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας».

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: 

Ιερώνυμος: Απαράδεκτες και επικίνδυνες οι αλλαγές στα ΘρησκευτικάΠΗΓΗ : Newsbomb.gr