Γαλλία: Συνελήφθη και τρίτος 15χρονος που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

727841-gallia-astinomia.jpg

14-09-2016 18:24

Ένας ακόμη έφηβος, ο τρίτος σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, συνελήφθη και προφυλακίστηκε στη Γαλλία, καθώς φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Σε βάρος του αγοριού, ηλικίας επίσης 15 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή «σε τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση», ενώ οδηγήθηκε στη φυλακή την 10η Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του, την 8η Σεπτεμβρίου, στο Ρουέ Μαλμεζόν, μια συνοικία στο δυτικό Παρίσι.

Ο νεαρός εντοπίστηκε να ανταλλάσσει μηνύματα στην υπηρεσία Telegram με τον Ρασίντ Κασίμ, τον Γάλλο τζιχαντιστή που θεωρείται ύποπτος ότι καθοδήγησε από τη Συρία ή το Ιράκ όπου βρίσκεται τους δράστες των επιθέσεων που διαπράχθηκαν στη Γαλλία.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε καθώς τα μήνυμα που αναρτούσε στο Telegram άφηναν να εννοηθεί ότι θα περνούσε στη δράση.

Ο 15χρονος ήταν γνώριμος στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας, ενώ σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε μία άλλη υπόθεση τρομοκρατίας. Από τον Ιούνιο είχε τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο για διάδοση προπαγάνδας υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τη Δευτέρα, σε έναν άλλο νέο ηλικίας επίσης 15 ετών, που διέμενε στο Παρίσι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε, καθώς τον βάρυναν υποψίες ότι θα προετοίμαζε μια επίθεση με αιχμηρό όπλο. Σήμερα, άλλος ένας έφηβος συνελήφθη στην πρωτεύουσα κατηγορούμενος για παρόμοια σχέδια.

Στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι αρχές πιστεύουν ότι τα δύο παιδιά ενεργούσαν υπό την επιρροή του Ρασίντ Κασίμ, ο οποίος θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους Γάλλους προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...