Η συγκλονιστική μαρτυρία του Αιγύπτιου ψαρά: Έλα έξω ρε μ… να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή!

727495-2586259.jpg

13-09-2016 15:00

«Έλα έξω ρε μ… να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή». Σε αυτή τη φράση αποτυπώνεται ο τρόμος που έζησε ο Αιγύπτιος ψαράς Σαάντ Αμπού Χαμάντ, όπως την περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Έβριζαν τον αδελφό μου και τους έβριζε… Ήταν δυο άτομα στο παράθυρο και τράβαγαν το παράθυρο που ήταν μισάνοιχτο και ο αδελφός προσπαθούσε να το κρατήσει κλειστό τραβώντας το προς τα μεσα … Κάποιος φώναζε στην πόρτα “άνοιξε Άχμετ”. Τρόμαξα … Χτύπαγαν με ξύλα και σίδερα τα παράθυρα. Αρχικά χτύπησαν στο ένα παράθυρο και στη συνέχεια σε ένα ακόμη και την πόρτα. Είδα τα σίδερα και τα ξύλα… έσπασαν μέρος του παραθύρου. Δεν κατάφεραν να μπουν μέσα από το παράθυρο. Ο αδελφός μου φώναζε φέρε ξύλα για να τους φοβίσουμε … αλλά δεν βρήκα τίποτα στο σπίτι. Άρχισαν να χτυπάνε την κλειστή πόρτα ( σ.σ. έκανε την κίνηση με το χέρι του) . Λίγους μήνες νωρίτερα είχα ακούσει στην ιχθυόσκαλα πως κάποια παλικάρια, σαν και μένα, που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή βγαίνουν και μπορεί να σου κάνουν κακό. Και υπέθεσα πως ήταν αυτοί. Όλοι στην περιοχή τον ήξεραν τον αδελφό μου. Έχει δικό του μαγαζί και πάνω στο αυτοκίνητο γράφει το όνομά του και τη διεύθυνση…», ανέφερε στην κατάθεσή του.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο μάρτυρας είπε πως από τα χτυπήματα «έσπασε μέρος του παραθύρου και έριξαν όλο το τζάμι της πόρτας. Είχαν έναν πυροσβεστήρα και όταν έσπασαν το τζάμι τον άνοιξαν και τον άδειασαν μέσα στο σπίτι . Δεν χτύπησε κανείς μας, δόξα το Θεό».

Όπως είπε είδε έξω από το σπίτι ήταν περίπου 10 άτομα. «Φωνάζαμε βοήθεια για να ξυπνήσει κάποιος από τη γειτονιά να μας προλάβουν. Ο μικρός αδελφός μου άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να πετάει πράγματα στο δρόμο. Φωνάζαμε πολύ δυνατά. Βγήκε ένα παιδί με την γυναίκα του και ένας ακόμη από τη γειτονιά. Τελικά, όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να μπουν μέσα, έφυγαν. Η επίθεση κράτησε περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια έσπασαν τα δυο αυτοκίνητα μας που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στο σπίτι και ένα τρίκυκλο».

«Μόλις έφυγαν άκουσε μια φωνή “βοήθεια Άχμετ” ήταν ο Αμπουζίντ. Τότε είπα στον Άχμετ (σ.σ. τον αδελφό του) “χτύπησαν το παιδί” ανοίξαμε και ανέβηκα στην ταράτσα . Βρήκα το παιδί ξαπλωμένο και έτρεχε πολύ αίμα από το στόμα του και βογκούσε. Το σαγόνι του είχε στραβώσει δεν μπορούσε να μιλήσει μόνο βογκούσε. Είχαν σκίσει τα ρούχα του. Ήρθαν και οι υπόλοιποι στην ταράτσα. Τον κατεβάσαμε. Λιποθύμησε και μετά συνήλθε. Ορκίζομαι και εγώ εκείνη την ώρα ένιωσα ότι καταρρέω», είπε και ξέσπασε σε λυγμούς.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...