Η κοινωνία λυγίζει, η κυβέρνηση επιμένει: Νέες επιβαρύνσεις από Οκτώβριο

727354-511-744x439.jpg

13-09-2016 6:44

Νέο κύμα αυξήσεων έρχεται από 1η Οκτωβρίου καθώς μετά τη θερινή φορο-καταιγίδα με αυξήσεις σε ΦΠΑ, μπίρα, συνδρομητική τηλεόραση, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων και ΕΦΝΙΑ, ο επόμενος μήνας συνεχίζει με ακόμη περισσότερα μέτρα.

Μπορεί ο υπουργός Ενέργειας να δηλώνει «Ανησυχώ πρώτα από όλα για τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, γιατί βρισκόμαστε σε μία κατάσταση οριακή. Ακόμα και το παραμικρό επιπλέον μέτρο μπορεί να κάνει χιλιάδες συμπολίτες μας να λυγίσουν», όμως αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρεί σε νέες γενναίες αυξήσεις στο κόστος ζωής.

Τη σκυτάλη θα πάρουν αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ντίζελ και τις βενζίνες, θα έρθουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας, οι αυξήσεις στα τσιγάρα και τον καφέ, ενώ έρχεται και σειρά για την εφαρμογή της επιβολής εδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, της αύξησης του φόρου στα μερίσματα και η κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Η συνταγή της φοροκαταιγίδας αποτελεί τη μόνιμη λύση συγκέντρωσης εσόδων ακόμη κι αν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτιναχθεί στα 90,4 δισ. ευρώ και είναι πια ολοφάνερο ότι οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τα 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δεύτερη δόση. Ταυτόχρονα, στο τέλος του μήνα πάνω από 6,3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ και να πληρώσουν συνολικά τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ.

Αυξάνονται οι τιμές σε καύσιμα, καφέ, τέλη Ι.Χ., τηλεφωνίαΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...