Δεν βλέπει μειώσεις στις συντάξεις ο Πετρόπουλος


10-09-2016 20:33

Την ώρα που οι συνταξιούχοι δέχονται το ένα πίσω από το άλλο τα σοκ, αντιμέτωποι με τις μειώσεις των εισοδημάτων τους οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιμένουν ότι οι συντάξεις δεν μειώνονται και οι όποιες περικοπές αφορούν λίγους.

Σε αυτό το πλαίσιο και η… επανάληψη της τοποθέτησης διά στόματος του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Τάσος Πετρόπουλος είπε πως οι μειώσεις που είδαν ορισμένοι συνταξιούχοι δεν αφορούν στις κύριες συντάξεις τους αλλά στις επικουρικές τους. Τόνισε δε, πως αυτές οι μειώσεις αφορούν σε συνταξιούχους οι οποίοι με κύρια και επικουρική ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ.

Παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40% για περίπου το 20% των συνταξιούχων.

«Τα 1.300 είναι το όριο ασφαλείας», υπογράμμισε. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν στις επικουρικές των λεγόμενων ευγενών ταμείων. Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως πλέον όλοι μπαίνουν στα ίδιο πλαίσιο υπολογισμού, με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα υπάρχει δίχτυ προστασίας, «προστατεύονται και οι επικουρικές συντάξεις» όπως σημείωσε.

Παραδοχή για άφεση

Ο Τάσος Πετρόπουλος χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις και τόνισε: «Κι εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, αλλά είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ότι θα αγωνισθούμε για καλύτερα. Αν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν, η κατάσταση σήμερα θα ήταν δυσμενέστερη. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική ασφάλιση να είναι προτεραιότητα». Συμπλήρωσε πως ήδη από σήμερα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ ολοκληρωτικά, θα μπορούν να παίρνουν βεβαίωση για πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης πως αυξάνεται σε πέντε μήνες, από έναν που ίσχυε μέχρι σήμερα, η ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζόμενων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Μάλιστα, επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που θα βρεθούν χωρίς εργασία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έλαβαν άδεια.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr