Άλπεις: Αίσιο τέλος στο ολονύχτιο θρίλερ των εγκλωβισμένων στο τελεφερίκ (videos)

726534-alpeis-teleferik.jpg

09-09-2016 17:52

Σε λειτουργία τέθηκαν ξανά το πρωί της Παρασκευής (9/9) οι καμπίνες του τελεφερίκ που είχαν ακινητοποιηθεί χθες το απόγευμα πάνω από τις πλαγιές του Λευκού Όρους στις Άλπεις, ενώ και οι τελευταίοι 33 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένα 10χρονο παιδί, που αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα εκεί, μεταφέρθηκαν στο έδαφος με το τελεφερίκ.

«Ξαναλειτούργησε πριν από πέντε λεπτά», δήλωσε ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του τελεφερίκ, λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος).

«Ήμασταν σε επικοινωνία μαζί τους όλη τη νύχτα, κρύωναν, αλλά δεν υπήρξε κάποιος σημαντικός κίνδυνος», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της αρμόδιας αρχής διάσωσης του Λευκού Όρους Στεφάν Μποζόν.

Συνολικά 110 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί χθες στις καμπίνες του τελεφερίκ αυτού που είχε ακινητοποιηθεί πάνω από τις πλαγιές του Λευκού Όρους, στις Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων.

Οι υπόλοιποι 77 μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στα πεδινά με τα ελικόπτερα που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr