ΔΕΘ 2016: Τσίπρας και Μητσοτάκης αρθρογραφούν λίγο πριν τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης

726080-tsipras_mitsotakis2.jpg

08-09-2016 8:03

Μέσω άρθρων τους που δημοσιεύονται σήμερα, Πέμπτη (08/09/2016) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «αντιπαρατίθενται» με φόντο τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Πρακτορείο» και τιτλοφορείται «81η ΔΕΘ κέντρο ανάπτυξης και πολιτικού διαλόγου», ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η επιδίωξη μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της […]Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στη «σημασία του θεσμού της ΔΕΘ» και επισημαίνει με νόημα: «Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού».

Διαβάστε παρακάτω τα άρθρα των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη με φόντο την 81η ΔΕΘ

«81η ΔΕΘ κέντρο ανάπτυξης και πολιτικού διαλόγου

Του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Εδώ και εννιά δεκαετίες η ΔΕΘ έχει καταφέρει να είναι πολλά παραπάνω από μια έκθεση στενά εμπορικού ή οικονομικού ενδιαφέροντος. Έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που η αίγλη του ξεπερνά τα σύνορα της πόλης αλλά και της χώρας.

Στην πορεία των ετών, η ΔΕΘ καταφέρνει να γίνεται το σημείο συνάντησης των νέων ιδεών, της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Γίνεται όμως και ο δίαυλος επικοινωνίας με το εξωτερικό. Με τους γείτονες μας στα Βαλκάνια, αλλά και πέρα από αυτά.

Η ΔΕΘ όμως, έχει πάντα και ξεχωριστή πολιτική σημασία. Φέτος λοιπόν, η 81η ΔΕΘ βρίσκει τη χώρα στο κατώφλι της ανάκαμψης. Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται μόνη της. Η ανάπτυξη, όπως και η ύφεση δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών.

Η επιδίωξη μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις.

Έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από την επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία που μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια αναβαθμισμένης σημασίας περιοχή.

Το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε έναν δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή. Να μιλήσουμε για το όραμα μας για την Ελλάδα του 2021, την Ελλάδα που ανακάμπτει, την Ελλάδα που ανασυντάσσεται.

Το στοίχημα του μέλλοντος είναι ακόμα ανοιχτό. Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά, να το κερδίσουμε».

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...