«Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο…»

723306-patriarch_john_x_of_antioch_2.jpg

28-08-2016 14:28

Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην Συρία, εξέφρασε σήμερα, Κυριακή (28/08/2016), ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

«Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο». Ο Πατριάρχης Ιωάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη στη Συρία, όπου βρίσκονται, κατά την έκφραση του «και οι μικροί και οι μεγάλοι του κόσμου».

Τα δεινά του πολέμου, πρόσθεσε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι-μουσουλμάνοι και χριστιανοί- τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες μέρες οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας λειτούργησε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει. «Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγεται μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...