«Κατοχικό» Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με ξένη διοίκηση θέλουν οι δανειστές

725934-lagarde.jpg

07-09-2016 16:26

Τα σχέδια για να βάλουν για τα καλά …χέρι στην ελληνική περιουσία παραμένουν προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με έδρα το Λουξεμβούργο, μπορεί να απορρίφθηκε το βράδυ της 12ης Ιουλίου 2015 υπό το φόβο των σφοδρών αντιδράσεων που θα προκαλούσε μια τέτοια εξέλιξη στο εσωτερικό της Ελλάδας, ωστόσο τα σχέδια των δανειστών για να έχουν τον πρώτο λόγο στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν μπήκαν στο συρτάρι.

Έτσι, ως …λαγός μπορεί να θεωρηθεί η προβολή του ονόματος του Ζακ Λε Παπ ως πιθανού προέδρου του «παντοδύναμου» εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου που θα διαχειρίζεται την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

Ο Γάλλος τεχνοκράτης δεν είναι απλά ένας γνωστός μάνατζερ, είναι κάτι παραπάνω: Το δεξί χέρι της προέδρου του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκαρντ.

Έτσι, είτε συμμετέχει το ΔΝΤ στο μνημόνιο της Ελλάδας, είτε όχι, θα μπορούσε να έχει το «δικό του άνθρωπο» να κάνει κουμάντα στις πωλήσεις της κρατικής περιουσίας.

Φυσικά το «προφίλ» του κ. Λε Παπ προωθείται ως αυτό του καλού μάνατζερ που έχει εμπειρία στις γαλλικές ΔΕΚΟ και μάλιστα την τοποθέτησή του θα στήριζε ο πρόεδρος Ολάντ που έχει φίλιες προς την Ελλάδα θέσεις.

Όπισθεν από το υπουργείο Οικονομικών

Τελικά, μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να εκδώσει διάψευση στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει «κλειδώσει» η θέση και ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.

Ωστόσο, παρά τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο, οι Γάλλοι θεωρούσαν την επιλογή του κ. Παπ ως κλεισμένη και συμφωνημένη και μάλιστα η Le Figaro τον χαρακτήρισε ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου, λόγω της διπλής εμπειρίας του στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα».

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...