Ξεκινά και πάλι η δίκη Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

725758-1447421.jpg

07-09-2016 6:32

Στο εδώλιο επιστρέφει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Ο υπόδικος επιχειρηματίας για τις υποθέσεις των «θαλασσοδανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και για το μέγα σκάνδαλο της Proton Bank έχει μια ακόμη υπόθεση ανοιχτή! Πρόκειται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Καταγγελία-κόλαφος της ΟΕΧΒΕ: Η κυβέρνηση χέρι-χέρι με τον Λαυρεντιάδη

Τέσσερα χρόνια για μια υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι μάλλον αρκετά, αν αναλογιστεί κάποιος ότι συνήθως μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο, τέτοιου είδους υποθέσεις βρίσκονται ήδη στο ακροατήριο.

Το παράδοξο αυτής της υπόθεση είναι πως είχε φτάσει στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων τον Φεβρουάριο του 2015, όταν τελικά οδηγήθηκε σε αναβολή επ’ αόριστον. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είχαν ολοκληρωθεί, αλλά η ασθένεια ενός εκ των 7 κατηγορουμένων στην υπόθεση στάθηκε η αφορμή για την αναβολή.

Το δικαστήριο έπειτα από τρεις διακοπές, τις οποίες αποφάσισε λόγω της απουσίας ενός κατηγορούμενου που επικαλούνταν προβλήματα υγείας, όρισε πραγματογνώμονα. Το πόρισμα του τελευταίου ήταν πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αποτέλεσμα; Αναβολή της δίκης επ’ αόριστον και πλέον με τη νέα δικάσιμο που ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή!

Στο μεταξύ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 έχει παρέλθει το 18μηνο όριο της προφυλάκισης και όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σκάνδαλο Τ.Τ. : Έρχονται ισόβια για τα θαλασσοδάνεια

Η ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Η υπόθεση γράφτηκε με πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες εξαιτίας του εντυπωσιακού τρόπου, που θύμιζε έντονα ταινία, με τον οποίο επιχειρήθηκε η δολοφονία του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη. Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουνίου 2012, όταν ο επιχειρηματίας παρέλαβε στην είσοδο του σπιτιού του, μια γλάστρα, ένα δέμα τυλιγμένο με συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, από υπάλληλο ανθοπωλείου.

Μπαίνοντας στο διαμέρισμά του, άνοιξε αμέσως το φάκελο.

Η κάρτα έγραφε: «Χαθήκαμε, ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με».

Στη συνέχεια, πήρε στα χέρια του το «δώρο» και ανοίγοντάς το είδε ένα μεταλλικό κουτί.

Ένας ήχος που ακούστηκε ξαφνικά πρόδωσε το περιεχόμενο, με τον επιχειρηματία να πετά το κουτί στο τραπέζι του σαλονιού. Ακολούθησε έκρηξη και ο τραυματισμός του.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι στον χώρο γύρω από το σπίτι του επιχειρηματία βρισκόταν άνθρωπος που δήλωσε ότι εργαζόταν ως συνοδός ασφαλείας στον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και βρισκόταν εκεί για να δει τι είχε γίνει.

Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε ότι μια 27χρονη τότε γυναίκα είχε πάει στο ανθοπωλείο για το «φονικό» πακέτο, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να γράψει την συνοδευτική κάρτα, επικαλούμενη…κακό γραφικό χαρακτήρα.

Η γυναίκα είχε ζητήσει να παραδοθεί το δέμα μέχρι τις 10 το πρωί και φρόντισε 20 λεπτά αργότερα να τηλεφωνήσει για να διαπιστώσει εάν πράγματι παραδόθηκε. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι πίσω από τα τηλέφωνα των δραστών βρισκόταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος για να μην γίνει αντιληπτός χρησιμοποιούσε αριθμούς που ήταν δηλωμένοι σε ονόματα αλλοδαπών.

Μάλιστα, με βάση την ανάλυση κλήσεων εμφανίζεται να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978…που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές και να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η απόπειρα.

Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη της βόμβας.

Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη την περίοδο ο επιχειρηματίας ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε έξι μήνες αργότερα (Δεκέμβριο 2012) για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Κατά τη δικογραφία, οι «προσωπικές διαφορές με το θύμα» είναι ο λόγος που ο Λαυρέντης Λαυρεντιαδής φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι ακόμα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη: Πότε επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια για το «μαύρο» χρήμα;ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...