Ισπανία: Έναν πυρομανή αναζητούν οι Αρχές ως υπεύθυνο για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαλένθια (Pics)

725509-img.jpg

06-09-2016 10:47

Οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν έναν πυρομανή που θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό στην πυρκαγιά που αποτέφρωσε περισσότερα από 8.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας, ενώ ταυτόχρονα νέα πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στη Μινόρκα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η ισπανική πολιτοφυλακή αναζητεί τον εμπρηστή που ξεκίνησε την πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. «Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, κυρίως η ταυτόχρονη εκδήλωση πολλών εστιών σε διαφορετικά σημεία».

aea27e370ac54

Το βράδυ της Κυριακής, πυρκαγιά ξέσπασε από πολλές εστίες στην τουριστική περιοχή Κόστα Μπλάνκα, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις και κατοικίες. Περί τους 1.400 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και στεγάστηκαν σε σχολεία και σπίτια της περιοχής.

Στη Μινόρκα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα. Περί τα 500 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν τη νύχτα ήταν περιορισμένες ελλείψει ορατότητας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...