Δημοσκόπηση – «χαστούκι»: Εννέα στους δέκα πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση

725458-save2-n44.jpg

06-09-2016 7:53

Η απαισιοδοξία των Ελλήνων πολιτών η ευρύτατη αποδοκιμασία του κυβερνητικού έργου, ακόμη και από την πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τη ΝΔ, αποτυπώνονται στα στοιχεία της δημοσκόπησης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά συνολικά δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 7,5%, ακολουθούν στο 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ, και η Ένωση Κεντρώων στο 3,5%. Οι ΑΝΕΛ με 2% και το Ποτάμι με 1,5% εμφανίζονται να μένουν εκτός Βουλής. Στο 17% έχει μετρηθεί η αποχή, στο 7% το άκυρο/λευκό, ενώ 9,5% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ θεωρείται ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές από το 52,5% των ερωτηθέντων, έναντι του 18,5% που θεωρεί ότι θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 22 μονάδες θετικής και πολύ θετικής γνώμης και ακολουθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με 19 μονάδες.

Η δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλη φθορά της αξιοπιστίας του πρωθυπουργού, καθώς, ενόψει της ΔΕΘ, το 20% θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα, έναντι του 13% που υποστηρίζει τον κ. Τσίπρα. Το 57% απαντά «κανένας από τους δύο», δείχνοντας τη συνολικότερη κρίση αξιοπιστίας που διατρέχει το πολιτικό σύστημα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...