Ξυπνούν οι μνήμες της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ

725167-2584161.jpg

05-09-2016 9:31

Με σκυμμένο το κεφάλι πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων ο πα-τέρας της 4χρονης, που κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας, ακριβώς πίσω του ακολουθούσε η μητέρα της Άννυ, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της.

Πρώτος απ’ όλους πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων ο «Νίκη», ο φίλος του πατέρα, ο οποίος φέρεται να τον βοηθήσει να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της μικρής Άννυ.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για τους δύο γονείς λήγει στις αρχές Νοεμβρίου.

Ωστόσο, για τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 25χρονο Νίκι (σσ: τον φίλο του πατέρα), ο οποίος προφυλακίστηκε μήνες αργότερα, το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει μεταφραστεί στα Βουλγάρικά με τον κίνδυνο για αναβολή της υπόθεσης μέχρι τη μετάφρασή του να είναι πλέον ορατός, εκτός εάν το δικαστήριο επιλέξει το διαχωρισμό της υπόθεσης για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η δίκη. Σημειώνεται, ότι το ζήτημα είχε τεθεί από την συνήγορο του Νικολάι, Γιάννα Παναγοπούλου, που είχε ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος ζητώντας να μεταφραστεί, με την απάντηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου να είναι απορριπτική.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Άννυ

Πληροφορίες του «Newsbomb.gr» κάνουν λόγο ήδη για νέα υποβολή αιτήματος μετάφρασης του βουλεύματος από τον κατηγορούμενο προς το Συμβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται το αίτημα να τεθεί εκ νέου ακόμη και αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο. Ωστόσο, με υφιστάμενη απόφαση σε άλλη υπόθεση που κρίνει την «μη επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος ουσιώδες στοιχείο για να δικαστεί αλλοδαπός κατηγορούμενος, καθώς πρέπει να ξέρει στη γλώσσα του γιατί κατηγορείται», ενδέχεται το ΜΟΔ να αναβάλλει για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μετάφρασης. Το χρονικό περιθώριο μέχρι την λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης για τους γονείς της μικρής είναι μόλις δύο μήνες, ενώ συνδυαστικά με τις ελλείψεις σε μεταφραστές και ιδιαίτερα στη βουλγαρική γλώσσα, δεν είναι διόλου απίθανο η «επανέναρξη» της δίκης -αν δεν επιλεγεί ο διαχωρισμός της υπόθεσης- να βρει τους γονείς εκτός φυλακής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr