Τηλεοπτικές άδειες: Στο Μαξίμου οι τέσσερις καναλάρχες – Στο δρόμο πάνω από 1.800 ψυχές

725130-maximos.jpg

05-09-2016 7:43

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων επιχειρηματικών σχημάτων που έλαβαν τις τηλεοπτικές άδειες θα έχουν στις 15:00 σήμερα, Δευτέρα (05/09/2016), ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα. Ενδεικτικά, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των «πόθεν έσχες» των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Θα πρέπει, με άλλα λόγια να ελεγχθούν η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Ωστόσο, κι ενώ ο τηλεοπτικός διαγωνισμός έχει πλέον ολοκληρωθεί, η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης έχει χτυπήσει «κόκκινο», με τον κ. Παππά να γίνεται δέκτης σφοδρότατων επικρίσεων, για προσπάθεια δημιουργίας ενός ιδιότυπου μιντιακού ολιγοπωλίου και για επιχείρηση εγκαθίδρυσης ενός νέου καθεστώτος διαπλοκής.

Οδηγούνται στην ανεργία πάνω από 1.800 εργαζόμενοι

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δέχεται δριμύτατη κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση αναφορικά με την τύχη των τουλάχιστον 1.870 ανθρώπων, που εργάζονταν έως τώρα στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία εν τέλει δεν έλαβαν άδεια.

«Κόκκινο πανί» υπήρξαν τόσο η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ, η οποία επανέλαβε ότι μέσα σε 90 ημέρες θα εκπέμψουν τα νέα κανάλια και θα σταματήσουν όσα δεν έχουν άδεια, ενώ παρομοίασε το κλείσιμο όσων δεν έχουν άδεια με την κατεδάφιση αυθαιρέτων.

Εξίσου απαράδεκτη ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος έσπευσε να αποκαλέσει τα ΜΜΕ «παράσιτα».

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...